Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 223 Kcal
  • 11 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 29 g sacharidů

Ingredience

  • 120 g celozrnné špaldové nebo žitné mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 g sušeného droždí
  • 100 ml vlažného mléka
  • špetka soli
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 300 g rajčat v konzervě
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 100 g mozzarelly
  • 2 větší čerstvá rajčata

Postup

  1. V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.
  2. V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli.
  3. Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Na těsto rozetřeme směs z rajčat, česneku a koření.
  5. Navrch poklademe čerstvá rajčata a mozzarellu. Obojí nakrájené na plátky.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut.
  7. Tip: Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience – např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *