Nutriční hodnoty
na 1 porci/kus
- 223 Kcal
- 11 g bílkovin
- 7 g tuků
- 29 g sacharidů
Ingredience
- 120 g celozrnné špaldové nebo žitné mouky
- 2 lžíce oleje
- 4 g sušeného droždí
- 100 ml vlažného mléka
- špetka soli
- 1 lžíce oregana
- 1 lžička třtinového cukru
- 300 g rajčat v konzervě
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička tymiánu
- 100 g mozzarelly
- 2 větší čerstvá rajčata
Postup
- V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.
- V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli.
- Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Na těsto rozetřeme směs z rajčat, česneku a koření.
- Navrch poklademe čerstvá rajčata a mozzarellu. Obojí nakrájené na plátky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut.
- Tip: Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience – např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu apod.