Ingredience

PotravinaMnožství (g/ml)
Víno bílé suché – volba na vás120
Olej řepkový20
Sůl5
Voda180
Paprika červená280
Mrkev400
Rajčatové pyré250
Česnek20
Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti)300
Cibule110
Rýže Basmati (v suchém stavu)180

Energetická hodnota na 1 porci: 2303 kJ

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno, orestujeme na troše oleje v litinovém kastrolu (nebo jiném vhodném do trouby). Kuře očistíme a nakrájíme na větší kousky (lze případně použít i kuřecí prsa, ale je třeba počítat s tím, že maso bude sušší), ochutíme solí, pepřem a kurkumou a přidáme do kastrolu k cibuli a česneku. Maso krátce opečeme a podlijeme bílým vínem, které necháme odvařit. Mrkev si nakrájíme na tenčí kolečka a papriku na větší kostky a přidáme do kastrolu společně s rajčatovým pyré. Přidáme propláchnutou rýži, vodu, dochutíme solí, pepřem, přidáme bobkový list a promícháme, aby byla rýže ponořená. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby, nejprve pečeme na 200 °C, až se omáčka začne vařit, tak ztlumíme na 160 °C a pečeme cca 20-30 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *