Rychlý tuňákový salát
Nutriční hodnoty
na 1 porci/kus
- 342 Kcal
- 36 g bílkovin
- 17 g tuků
- 11 g sacharidů
Ingredience
- 150 g salátových listů (např. rukola, baby špenát, hlávkový salát)
- 2 lžíce balzamikového octa
- 3 rajčata (250 g)
- 2 vejce
- 10 ml citronové šťávy
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 10 g lněných semínek (lze použít i slunečnicová, dýňová…)
- 100 g sýru feta
Postup
- Do dvou misek si natrháme salát a promícháme s balzamikovým octem. Rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme k salátu.
- Tuňáka vyjmeme z konzervy, osušíme papírovými utěrkami a rozdělíme rovnoměrně na dvě porce.
- Pokapeme citronovou šťávou a celý salát posypeme semínky.
- Vejce uvaříme podle chuti naměkko (6 minut) nebo natvrdo (10 minut). Oloupeme, rozpůlíme a přidáme k salátu. Nakonec posypeme rozdrobenou fetou.
- Osolíme a opepříme dle chuti.