Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 342 Kcal
  • 36 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 11 g sacharidů

Ingredience

  • 150 g salátových listů (např. rukola, baby špenát, hlávkový salát)
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 3 rajčata (250 g)
  • 2 vejce
  • 10 ml citronové šťávy
  • 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 g lněných semínek (lze použít i slunečnicová, dýňová…)
  • 100 g sýru feta

Postup

  1. Do dvou misek si natrháme salát a promícháme s balzamikovým octem. Rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme k salátu.
  2. Tuňáka vyjmeme z konzervy, osušíme papírovými utěrkami a rozdělíme rovnoměrně na dvě porce.
  3. Pokapeme citronovou šťávou a celý salát posypeme semínky.
  4. Vejce uvaříme podle chuti naměkko (6 minut) nebo natvrdo (10 minut). Oloupeme, rozpůlíme a přidáme k salátu. Nakonec posypeme rozdrobenou fetou.
  5. Osolíme a opepříme dle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *