rychlá večeře do 30 minut, 4 porce, bez lepku

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší pórek
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 500 g čerstvého hrášku
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • 2 hrsti čerstvé máty
  • 80 ml smetany na vaření (33%)
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na lžíci oleje dozlatova opečte nakrájený pórek, řapíkatý celer na kostičky, rozdrcený česnek a oloupané, nakrájené brambory. Zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  2. Přidejte hrášek, nasekanou petrželku, a polovinu máty. Vařte 5 minut.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérem, zjemněte 60 ml smetany, osolte a opepřete.
  4. Hotový hráškový krém ozdobte zbývajícím olivovým olejem, smetanou a čerstvou mátou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *