rychlá večeře do 30 minut, 4 porce, bez lepku
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 menší pórek
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 4 brambory
- 250 ml kuřecího vývaru
- 500 g čerstvého hrášku
- 1 hrst hladkolisté petrželky
- 2 hrsti čerstvé máty
- 80 ml smetany na vaření (33%)
- sůl
- pepř
Postup
- Na lžíci oleje dozlatova opečte nakrájený pórek, řapíkatý celer na kostičky, rozdrcený česnek a oloupané, nakrájené brambory. Zalijte vývarem a vařte 15 minut.
- Přidejte hrášek, nasekanou petrželku, a polovinu máty. Vařte 5 minut.
- Rozmixujte tyčovým mixérem, zjemněte 60 ml smetany, osolte a opepřete.
- Hotový hráškový krém ozdobte zbývajícím olivovým olejem, smetanou a čerstvou mátou.