Štrúdl známe snad všichni. Nejčastěji ho dělávají naše babičky, z osvědčených starých receptů z másla, cukru, mouky a podobně. Možností je proto mnoho, jak takový štrúdl upéct. Já chtěla vyzkoušet těsto, které je ze zdravějších ingrediencí a nezabere mnoho času na přípravu. Mám pro vás tip na těsto jen ze tří ingrediencí. Co tedy budete potřebovat?
TĚSTO:
– 200 g pomazánkového másla
– 200 g rýžové či jiné mouky
– vanilkový cukr
NÁDIVKA:
– cca 5 jablek
– skořice
– vlašské ořechy
– vejce na pomazání těsta
Postup:
V míse ručně vypracujeme těsto, které necháme na chvíli odležet. Mezitím si nastrouháme na struhadle jablka, ke kterým přidáme skořici, popřípadě ořechy dle chuti a promícháme. Kdo má rád, ať si přidá i rozinky (ty já moc nemusím). Těsto si vyválíme, dáme na něj nádivku, zabalíme, pomažeme vejcem a dáme péct do trouby na 170 °C cca 30 minut. Dobrou chuť.