Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché – volba na vás | 120 |
Olej řepkový | 20 |
Sůl | 5 |
Voda | 180 |
Paprika červená | 280 |
Mrkev | 400 |
Rajčatové pyré | 250 |
Česnek | 20 |
Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 300 |
Cibule | 110 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 180 |
Energetická hodnota na 1 porci: 2303 kJ
Postup přípravy
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno, orestujeme na troše oleje v litinovém kastrolu (nebo jiném vhodném do trouby). Kuře očistíme a nakrájíme na větší kousky (lze případně použít i kuřecí prsa, ale je třeba počítat s tím, že maso bude sušší), ochutíme solí, pepřem a kurkumou a přidáme do kastrolu k cibuli a česneku. Maso krátce opečeme a podlijeme bílým vínem, které necháme odvařit. Mrkev si nakrájíme na tenčí kolečka a papriku na větší kostky a přidáme do kastrolu společně s rajčatovým pyré. Přidáme propláchnutou rýži, vodu, dochutíme solí, pepřem, přidáme bobkový list a promícháme, aby byla rýže ponořená. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby, nejprve pečeme na 200 °C, až se omáčka začne vařit, tak ztlumíme na 160 °C a pečeme cca 20-30 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.